Protherm Kombi Servisi

Protherm Kombi Servisi olarak ilçesinin tüm semtlerinde Protherm marka kombiniz için teknik servis hizmeti sunmaktayız. Konusunda uzman ustalarımız kombi onarımı, tamiri ve bakımı için her zaman yanınızdadır. Kombiniz çalışmıyorsa bunun birçok nedeni olabilir. Problemin tespiti ve çözümü için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Belli başlı kombi problemleri şunlardır:

Kombim çalışıyor gözüküyor ama evinizi ısıtmıyor olabilir. Böyle bir durumda ilk etapta vanalarınızı kontrol ediniz. Vana da bir problem yoksa termostat derecesi düşük olabilir. Kalorifer hattında bir problem olabilir. Boru hatlarının temizlenmesi gerekebilir. Ya da kombinizde teknik bir arıza olmuş olabilir.

Kombi açılışında patlama yapıyorsa, kombi içindeki gaz miktarında artış olabilir. Bunun ideal seviyeye çekilmesi ve gaz ayarlarının kontrol edilmesi gerekir.

Kombideki su boşalıyorsa tesisat bağlantılarında sorun olabilir. Bu durum özellikler sıfır binalarda yeni yapılan tesisatlar da yüksek oranda gözükmektedir. Kombinin su doldurma vanasında veya su dolan havzada bir problem olabilir. Kombinizde teknik bir problem olabilir.

Kombiden çok ses çıkıyorsa, kombinin devir daim motorunda ya da fan motorunda bir arıza olabilir.

Bu ve benzer sorunlar yaşıyorsanız Protherm Kombi Servisi olarak bizimle iletişime geçiniz. Kombinizde bir sorun varsa ve bir şekilde çalışıyorsa, sorunu kesinlikle ihmal etmeyiniz. Unutulmamalıdır ki soruna anında müdahale onarım maliyetini azaltacaktır. Geç kalınmış bir servis için kombiniz tamamen onarılamaz bir hale gelebilir. Bunun içindir ki sorunlara zamanında müdahale etmek ve sorun olmasa bile kombi bakımlarını ihmal etmemek her zaman sizin için avantaj olacaktır.

Protherm Kombi Servisi için anında teknik servis : 0541 457 5234

Protherm Panther

Protherm Panther

Alanında özel eğitim almış personellerimizle Panther kombinizin yıllık bakım, arıza ve yedek parça gibi ihtiyaçlarını kaliteli ve güvenilir bir şekilde temin ediyoruz. Kombiniz çalışmıyorsa bunun birçok nedeni olabilir. Problemin tespiti ve çözümü için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Belli başlı kombi problemleri şunlardır: Kombinin çalışıyor gözüküp evi ısıtmaması, böyle bir durumda ilk olarak vanaları kontrol etmelisiniz. Vana da bir problem yoksa termostat derecesi düşmüş olabilir.

Kombi açılışında patlama yapıyorsa, kombi içindeki gaz miktarında artış olabilir. Bunun ideal seviyeye çekilmesi ve gaz ayarlarının kontrol edilmesi gerekir.

 

Protherm Leopard

Gereken durumlarda cihazın kumanda panosunda yer alan dijital gösterge üzerinde ikaz kodları oluşur. Leon kombi kullanıcıları için arıza ve çözüm tablosu şu şekildedir;

F0 Arıza Kodu:

Düşük basınç hatasını gösterir. Kalorifer tesisat suyunun basıncının 1 bar’ın altına düştüğünde veya 3 bar’ın üstüne çıktığında LCD ekranda anahtar sembolü yanar ve F0 kodu görünür.

F1 Arıza Kodu:

Su sıcaklığının aşırı artması ve cihaz bünyesinde yer alan NTC sensörlerinin de devreye girmemesi durumunda cihazınızı emniyete alır. Kumanda panelinde ki reset yazısı ve anahtar sembolü yanar. Bu durumda lütfen size en yakın leon kombi servisine ulaşarak arızayı bildiriniz.

F2 Arıza Kodu:

Kullanım suyu sensöründe problem olduğunda ekranda anahtar sembolü yanar. Cihaz tesisat suyunun belirli sıcaklık değerleri arasında çalışabilir.

F3 Arıza Kodu:

Tesisat suyu sensöründe problem olduğunda ekranda bu arıza kodu ile karşılaşırsınız. Cihaz kendini emniyete alır.

F4 Arıza Kodu:

Kombinize giren gazın kesilmesi durumunda cihaz kendini emniyete alır. Bu durumda reset düğmesine bir kez basınız. Sorun devam ediyorsa eğer servise bildiriniz.

F5 Arıza Kodu:

Kombinizde kullanılan hava akışı anahtarı sayesinde atık gaz çıkışı veya taze hava girişi sırasında herhangi bir problem meydana gelmesi durumunda cihazınız kendini emniyete alır. Kumanda panelinde bu arıza kodunu görürsünüz. Reset düğmesine basarak sorunu çözebilirsiniz.

F6 Arıza Kodu:

Dış hava sensöründe problem olduğunda karşılaşacağınız koddur. Cihaz dış hava sensörü olmadan ön panel üzerinde ki  tesisat suyu sıcaklık ayar düğmesiyle çalışmasına devam edebilir.

 

Protherm Lynx

Protherm kombi bakımı her sene düzenli olarak yapılması gereken bir işlem olup kullanıcıların bu bakımları aksatmadan düzenli olarak yaptırması gerekmektedir. Gerek siz ve ailenizin can güvenliğiniz için gerekse enerji tasarrufu sağlamak için kombilerin bakıma ihtiyacı vardır. Bu bakımları lynx kombi servisini arayarak istediğiniz zaman yaptırabilirsiniz. Lynx kombi servisimizi aradıktan sonra arızanızla ilgilenecek olan görevli teknisyenimiz size ulaşıp müsaitlik durumuna göre hemen arızaya müdahale edecektir.

 

Yıllık yapılan bakımlar ;

  • Petek filtresinin temizlenmesi
  • Genleşme tankının havasının kontrolü
  • Sıcak su ve petek kontrolü
  • Baca fanı temizlenmesi
  • Çakmak ayarlarının temizlenmesi
  • Modülasyon kontrolü
  • Sıkışmış parçalarınızın tekrar aktif hale getirilmesi
  • Yakın zamanda sıkıntı çıkaracak olan parçaların belirlenip kullanıcıya bilgi verilmesi
  • Cihaz ile ilgili kullanım bilgisi verilmesi

LYNX KOMBİ  BAZI ARIZA KODLARI

LYNX F1 Arıza Kodu:

Limit termostatı aşırı kullanıldığı için kombinin bir süre kullanılmayacağını belirten arızadır.

LYNX F2 Arıza Kodu:

Sıcak su sensöründen kaynaklanan arızalarda f2 arıza koduyla karşılaşırsınız.

LYNX F3 Arıza Kodu:

Kalorifere giden su sensöründe arıza olduğunu gösterir.

LYNX F4 Arıza Kodu:

Kombide ya iyonizasyon arızası meydana gelmiş yada gaz girişinin yetersiz olduğunu gösteren arıza kodudur. Gaz vanalarının açık olup olmadığını kontrol etmeniz gerekmektedir. Eğer vanalar açık ise cihazının bar ayarlarına bakın suyu azaldıysa yada tamamen bittiyse kombiden herhangi bir verim alamazsınız.

LYNX F5 Arıza Kodu:

Hava akış hatası meydana geldiğinde ortaya çıkan arıza kodudur. Eğer lynx kombiniz uzun süre çalışmadıysa petekler hava yapmış veya pompa sıkışmış olabilir.Peteklerden hava almak için yan taraflarında bulunan kollardan peteğinizin havasını almanız mümkündür.

LYNX F 11 Arıza Kodu:

Kombide devir daim sorunu mevcuttur. Yani devir daim pompasında sıkışma söz konusu olabilir. Sorun eğer pompanın sıkışmasıysa servisimizi arayarak bu sorundan kurtulabilirsiniz fakat arıza sıkışma kaynaklı değilse parça değiştirme gerekebilir.

Bu arızalardan herhangi biriyle karşı karşıyaysanız eğer çözümünü sağlayamıyorsanız kombi servisimizi arayarak özel eğitimli personellerimizden destek alabilirsiniz.Lynx Kombi Servisi olarak sizlerin güvenliğinizi ve konforunuzu her zaman ön planda tutarak, hatırlatmak isteriz ki zamanında ve profesyonel olmayan kişiler tarafından yapılan işlemlerin telafisi güç ve daha fazla masraflı olacaktır.

 

Kombiniz Arıza Verirse Ne Yapılmalı?

Kombiniz arıza verirse ne yapılmalı?
1: Gaz var mı ve ocağınız yanıyor mu gaz kolunu kontrol ediniz.
2: Kombinizdeki su seviyesi 1 ile 2 arasında mı yoksa doldurunuz.
3. Elektrik var mı kontrol ediniz.
Protherm Kombi kullanıyorsanız yukardaki ön şartları kontrol ediniz. Tüm hata kodlarını okuyunuz (Aşağıda) telefon ile bilgi almak için Destek Sayfamıza göz atınız.

Protherm Arıza Kodları Nelerdir?

f1: f1 hatası gaz gelmemesi, aşırı, ısınma, limit sensör arızası, pompa arızası ve ateşleme grubundan kaynaklanan bir arızadır. Cihazınızın gaz vanasını kontrol edin ve kombinizi resetleyin. Düzelmezse servis ile iletişime geçebilirsiniz.
f2: Bu arıza kodu sıcak su sensörü hatası sonucu ortaya çıkar cihazınızı resetleyin. Sorunun devamında servisi arayınız.
f3: Aşırı ısınma hatası, petek vanalarınızı açın cihazınızı resetleyin .Sorunun devamında servisi arayınız.
f4: Lynx kombi modelinde bu hata gaz gelmemesi hatasıdır. Gaz vanasını kontrol ediniz.
f5: Leopar modelinde bu arıza anakart veya düşük voltaj arızasıdır. Bu hata Lynx modelinde baca prosestatı hatası veya düşük voltaj sonucu ortaya çıkar. Her iki modelde de bu arıza için regülatör gereklidir.
f6: Leopard modelinde baca arızasıdır. Bacanızı kontrol edin ve cihazı resetleyin sorunun devamında servise başvurunuz.
f7: Leopard modelinde anakart ve ekran kartı iletişimsizliği sonucu ortaya çıkar anakart arızalı servise başvurun.
f10: Su basınç yetersizliği
f22: Kuru yanma cihazınızda su yok hatası
f25: Atık gaz emniyet sıcaklık sınırlayıcısı, atık gaz sıcaklığı çok yüksek olduğunda bu hatayı alırsınız.
f27: Olmadıgı halde alev gösterilmesi, gaz ventili üzerindeki ventiller kaçırdığı zaman bu hatayı alırsınız.
f28: Cihazın devreye girmesi sırasında alev oluşmaması
f29: Tekrar ateşlememe hatası
f32: Fanın devir sayısında sapma olduğunda bu hatayı alırsınız.
f42: Kodlama direncinde kısa devre hatasıdır.
f65: Elektronik sistemin ısısı çok fazla olduğunda bu hatayı alırsınız.

Tıkla Ara
× Whatsapp